Çikolata Topları

Malzemeler 1 paket yulaflı bisküvi 1 paket kakaolu bisküvi 200 gr. Labne peyniri 1,5 çay bardağı pudra şekeri 300 gr. Bitter çikolata Pasta şekerlemesi Bisküvileri toz haline getirin. Bisküvileri çukur bir kaba boşaltın. Labne peynirini ve pudra şekerini bisküvilere ekleyin ve birbirleriyle özdeşene kadar iyice yoğurun. Malzemeler iyice birbirlerine yapışınca, avucunuzla yuvarlayarak küçük toplar yapın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yaptığınız topları dizin. Topların ortasına birer kürdan veya tahta şiş batırın. Buzdolabına koyarak yaklaşık 1 saat soğutun. Bu arada bir tencerede su kaynatın. Su kaynadıktan sonra üzerine kaynayan suya değmeyecek şekilde, temiz ve kuru başka bir kap oturtun. 300 gr.bitter çikolatayı bu kapta benmari usulü eritin. Buzdolabında bekleyen topları çıkarın. Çubuklarından tutarak erimiş çikolataya batırın ve her tarafının bulanmasını sağlayın. Topları farklı şekillerde süsleyebilirsiniz. Çikolataya batırdıktan sonra hindistan cevizine veya pasta şekerlemelerine bulayabilirsiniz. Süslediğiniz topları yine yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside dondurduktan sonra servis edin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder