Fırında Pilav

Malzemeler 1 orta boy soğan 2 yumurta 1/2 demet dereotu 1 bardak bezelye 300 gr. cheddar peyniri 350 ml. süt 80 ml. sıvıyağ 1 çay kaşığı hardal tozu Muskat rendesi Tuz – karabiber 185 gr. pirinç (1 bardak) 2 bardak su 1 yemek kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı tuz Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencereye koyup 2 bardak su, 1/2 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile yaklaşık 15-20 dakika kaynatıp suyunu çektirin. Pilav pişerken, soğanı ve cheddar peynirini rendeleyin. Dereotunu ince kıyın. Bir kapta 2 yumurtayı iyice çırpın. Soğan, dereotu ve bezelyeyi ekleyin, peyniri de koyup karıştırın. Bir tutam tuz, karabiber, muskat rendesi, 1 çay kaşığı hardal tozu, süt ve sıvıyağı ilave edin, hepsini birbirine yedirin. En son pişen pilavı ekleyin ve karıştırın. Fırına koyacağınız yağlanmış kaba karışımı dökün. 175 derece de yaklaşık 45-55 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder