Fırında Pilav
Malzemeler
1 orta boy soğan
2 yumurta
1/2 demet dereotu
1 bardak bezelye
300 gr. cheddar peyniri
350 ml. süt
80 ml. sıvıyağ
1 çay kaşığı hardal tozu
Muskat rendesi
Tuz – karabiber
185 gr. pirinç (1 bardak)
2 bardak su
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı tuz
Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencereye koyup 2 bardak su, 1/2 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile yaklaşık 15-20 dakika kaynatıp suyunu çektirin.
Pilav pişerken, soğanı ve cheddar peynirini rendeleyin. Dereotunu ince kıyın.
Bir kapta 2 yumurtayı iyice çırpın. Soğan, dereotu ve bezelyeyi ekleyin, peyniri de koyup karıştırın.
Bir tutam tuz, karabiber, muskat rendesi, 1 çay kaşığı hardal tozu, süt ve sıvıyağı ilave edin, hepsini birbirine yedirin.
En son pişen pilavı ekleyin ve karıştırın.
Fırına koyacağınız yağlanmış kaba karışımı dökün. 175 derece de yaklaşık 45-55 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
alıntıdır.
Etiketler:
Fırında Pilav,
PİLAV - BULGUR,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder