Marmelatlı Kurabiye
Malzemeler
170 gr. krem peynir, oda sıcaklığında
230 gr. tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
2 yemek kaşığı toz şeker
325 gr. un
1 tutam tuz
Marmelat
Üstü için
Pudra şekeri
Fırını 175 derecede ısıtın. Geniş bir kaba krem peyniri, tereyağını, 2 yemek kaşığı toz şekeri ve tuzu koyun. Mixer ile orta hızda birbiriyle özdeşene kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.
Sonra mixeri düşük hıza getirin. Yavaş yavaş unu katarak karıştırmaya devam edin. Görüntüsü ufalanmış bir karışım kıvamında olmalı. Sonra elinizle yoğurarak bu karışımı bir hamur topu formuna getirin.
Tezgahınızı unlayın. Hamuru 3 mm. kalınlığında kare veya dikdörtgen olarak açın. Hamurdan 6×6 cm’lik kareler kesin. Bir çay kaşığı istediğiniz çeşit marmelatı kestiğiniz kare hamurun ortasına yerleştirin.
Seçtiğiniz marmelatın yoğun kıvamda olmasına dikkat edin. Miktar olarak fazla ve reçel kıvamındaysa tepsinize yayılıp akabilir.
Bütün karelerin ortasına marmelatı koyduktan sonra 2 karşıt köşeyi ortada 2 parmağınızla iyice birleştirin. Pişerken açılmaması için hamuru iyice yapıştırın.
Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsinize kurabiyeleri aralarında 4 cm. kalacak şekilde yerleştirin.
Yaklaşık 12 dakika veya üstleri altın rengine dönene kadar pişirin.
Piştikten sonra birkaç dakika bekletin ve hala sıcakken üzerine pudra şekeri serpin.
alıntıdır.
Etiketler:
KEKLER - PASTALAR vs..,
Marmelatlı Kurabiye,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder