Otlu Pesto Sos Yapımı

Malzemeler 1 tutam fesleğen 1 tutam taze nane 1 tutam maydanoz 2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı veya fındık veya ceviz 2 diş sarımsak 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı rende parmesan Tuz-karabiber Mutfak robotuna bütün yeşillikleri ve çam fıstığını koyup karıştırın. Eğer çam fıstığı yerine ceviz veya fındık kullanıyorsanız daha sert oldukları için önce robotta onları parçalayın, sonra yeşillikleri koyun. Sonra sarımsağı koyun ve tekrar karıştırın. Robotunuz çalışırken zeytinyağını yavaş yavaş dökmeye başlayın. Bütün yağ bitince robotu durdurun ve bir spatula yardımıyla kenarlarda biriken malzemeyi ortaya toplayın. Rende parmesan peynirini koyun ve tekrar karıştırın. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Bu sosu ağzı kapalı olara buzdolabında saklayıp,makarna,patates ve etinizin yanında servis edebilirsiniz. alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder