Kartopu

MALZEMELER
125 gr. tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1 çay bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1,5 su bardağı kekun
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı hindistancevizi
125 gr. beyaz çikolata
4 çorba kaşığı krema



HAZIRLANIŞI
Tereyağı, vanilya, tozşeker ve yumurtayı karıştırın. Un ve kakaoyu eleyerek katıp 40 gr. hindistancevizini ilave edin ve yoğurun. Hazırladığınız hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar alıp yuvarlayın. 5’er cm. aralılarla yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çikolatayı kırıp benmari usulü eritin. Kremayı katıp karıştırın. Pişirdiğiniz topları önce çikolataya sonra da kalan hindistancevizine bulayarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder