Kayısılı Kurabiye

MALZEMELER
85gr. margarin(yumuşak)
½ su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta (çırpılmış)
¾ su bardağı un (elenmiş)
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık (iri kıyılmış)
1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
3 çorba kaşığı ayçiçeği içi (kavrulmuş)
¾ su bardağı mısır unu (su bardağından bir parmak eksik)
1 tutam tuz




HAZIRLANIŞI
Yağ ve şekeri eriyinceye kadar iyice çırpıp, yumurtayı karıştırarak ilave edin. Un, tuz, tarçın, fındık, kayısı, ayçiçeği içi ve mısır ununu harmanlayıp, yağlı karışıma katın ve iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine bir tatlı kaşığı yardımıyla aralarında mesafe bırakarak dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder