MALZEMELER
• 1 kutu kestane mantarı
• Yarım demet dereotu
• 4 yumurta
• 1 büyük kuru soğan
• Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi (iki yemek kaşığı kadar)
• Yeteri kadar sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber
• Kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Mantarları temizleyip dörde kesin. Dereotunu yıkayıp incecik kıyın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp az yağda soteleyin. İçine mantarları atıp önce yüksek ateşte bir kaç dakika sonra ise ocağın ısısını düşürüp kısık ateşte kavurun. Dereotunu, yumurtları ve peyniri ilave edip biraz tuz serpip karıştırın. Bir iki dakika sonra ocaktan üzerine kırmızı pul biber ve karabiber serperek kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder