İstanbul Pilavı

MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tavuk but
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardoağı kavrulmuş badem
yeteri kadar tuz
1 su bardağı haşlanmış bezelye



HAZIRLANIŞI
Pirinci sıcak ve tuzlu suda bir saat bekletin. Bir tencereye tavuk butlarını koyup biraz tuz ve üzerini kapatacak kadar su koyup yumuşayana kadar kaynatın. Tencerenin altını kapatıp içine safranı koyun ve soğumaya bırakın. Bir pilav tenceresine tereyağını koyup yıkadığınız ve süzdüğünüz birinci alın bir kaç dakika kavurun. İncecik didilmiş tavuk eti, bezelye, tuz ve zerdeçalini ekleyip hafifçe karıştırın, üzerine 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip kapağını kapatın. 15 dakika kısık ateşte tutup 5 dakika kadar dinlendirin ve karıştırıp servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder