MALZEMELER
• 1 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
• 125 gr. margarin (eritilip ılıtılmış)
• 1 su bardağı ılık süt
• Yarım limonun suyu
• 1 su bardağı tozşeker
• 1,5 su bardağı un
• Yarım paket kabartma tozu
• 3 yemek kaşığı
kakao tozu
Üzeri için;
• 1 çay bardağı
pudra şekeri
• 40 gr. beyaz çikolata
• 2 yemek kaşığı ılık su
YAPILIşI:
Oda sıcaklığında bekleyen yumurta ve erimiş margarini derin bir karıştırma kabına aktarın. Karışımı mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Ilık süt ve limon suyunu başka bir kasede karıştırıp malzemelerin üzerine ekledikten sonra tekrar çırpın. Tozşeker, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edip unu da azar azar ekleyerek, pürüzsüz ve akıcı kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Hazırladığınız hamuru orta boy bir kek kalıbına aktarıp 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 35 dakika kadar pişirin. Diğer taraftan, beyaz çikolatayı küçük bir çelik cezveye ufak parçalar halinde koyup kısık ateşte eritin. Üzerine ılık su ve pudra şekerini ilave edip karıştırın. Hazırladığınız bu sosu krema sıkacağı yardımıyla kekin üzerine şekil vererek sıktıktan sonra keki servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder