MALZEMELER
· 4 su bardağı süt (yağı azaltılmış kaymaksız süt kullanmanızı öneririm)
· 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış meyve suyu ya da karton kutudaki meyve sularından kullanabilirsiniz)
· 1 su bardağı tozşeker (10-12 tane düşük kalorili tatlandırıcı da kullanabilirsiniz)
· 1 su bardağı irmik
· 1 paket vanilya
· 1 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
YAPILIŞI:
irmik, süt, portakal suyu ve tozşekeri orta boy tencereye aktarın (şeker yerine toz ya da tablet tatlandırıcı da kullanabilirsiniz). Malzemeleri orta ısılı ateşte tahta kaşık ya da tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak, katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelip kaynayan tatlının üzerine hindistancevizini ve vanilyayı ilave edip 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Diğer taraftan, 20-25 santim çapında, kenarları yüksek cam ya da porselen kabı suyla çalkalayın. Hafifçe ılık hale gelen irmik tatlısını ıslak kaba aktarın.Üzerini kaşığın tersiyle düzeltin ve buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun.ısterseniz üzerine ince çekilmiş ceviz içi de serpiştirebilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder