
Malzemeler :
İrmikli Krema için:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
6 çorba k. irmik
1 çorba k. pirinç unu
Üzeri için:
3 portakal
1 su b. toz şeker
1 çay b. ceviz
2 çorba k. nişasta
1 paket kremalı bisküvi
Hazırlanışı :
Sütü tencereye alın. Üzerine toz şekeri, irmik ve pirinç ununu alın. Kısık ateşte çırparak pişirin. Kaynayıp kıvamını almaya başlayınca üzerine rendelenmiş portakal kabuğunu da ekleyin.
Dİğer tarafta potakalı küp doğradıktan sonra 1 su b. toz şekerle pişirin. Pişip suyunu çekince üzerine 1 su b. suyu ve nişastayı erittikten sonra yavaş yavaş ekleyerek yoğunlaşmasını sağlayın.
Pasta çemberini servis tabağına alın. İçerden kremalı bisküvi ile kapladıktan sonra hazırladığınız kremayı içine dökün. İlk sıcaklığı çıkınca kremanın üzerine portakallı sosu dökün. Cevizleri iri iri kırarak üzerine ekleyin ve soğumaya bırakın.
Alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder