MALZEMELER
• Yarım kilo orta boy karides
• 2 domates
• 4 yeşil biber
• 5-6 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 8-10 kestane mantarı (kültür de olabilir)
• Yeteri kadar tuz
• Yarım su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI
Mantarlağı temizleyip dörde bölün. Biber ve domatesi yıkayıp domatesin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Bir tavada önce mantar sonra biber ve en son domatesi ekleyip, içine sarımsak dişlerini ekleyip az yağda soteleyin. Yeteri kadar tuz atıp karıştırın ve ateşten alın.
Bu arada karidesleri yıkayıp süzün ve iyice kurulayın. Bir fırın kabına (küçük) karidesleri koyun üzerine sotelediğiniz sebzeyi yerleştirip zeytinyağını ekleyin. Üzerine kaşar peyniri rendesini ekleyip fırın ızgarasında ve 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder