MALZEMELER
• 8-10 parça uskumru dilimi (takoz)
• 3 kuru soğan (mümkünse beyaz)
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay bardağı su
• 1 yemek kaşığı sirke
• Yeteri kadar tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağı, biraz tuz, sirke ve suyu derin bir kapta karıştırın. Kuru soğanları orta kalınlıkta yuvarlak olarak dilimleyin.
Maydanozu yıkayıp incecik kıyın ve soğanla birlikte harmanlayın. Balık dilimlerini iyice yıkayıp kağıt peçeteyle kurulayın. Balık dilimlerinde kan pıhtısı kalmamasına dikkat edin. Tuz ve yeni çekilmiş karabiberle hafifçe ovup yanmaz kağıt döşenmiş bir fırın tepsisine kuru soğanla harmanladığınız maydanozun yarısını üzerine balık dilimlerini ve kalan maydanozlu soğan halkalarını yerleştirip üzerine zeytinyağı, su, sirke karışımını ekleyin.
180 derecede 30-35 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder