Katmer Tatlısı


Malzemeler :
1 su b. yoğurt
2 yumurta
2 çorba k. irmik
2 çorba k. sıvıyağ
1 çay k. karbonat
alabildiği kadar un

Katları Yağlamak için:
tereyağı

Şerbeti için:
4 su b. toz şeker
2,5 su b. su
1 dilim limon


Üzeri için:
fındık

Hazırlanışı :
Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker,2.5 su bardağı su ve dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Şerbeti soğumaya bırakın.Karıştırma kabına 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın.Üzerine 2 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave edin ve karıştırın.Üzerine 1 çay kağığı karbonat,2 çorba kaşığı irmik ve 10 çorba kaşığı tepeleme un ilave edin ve karıştırın.Katmer hamurunu yoğurun ve 9 bezeye bölün.Her bezeyi merdane ile ince olarak açın.

Katmer hamurlarının üzerleirne eritilmiş tereyağı sürüp üst üste getirin.Elinizle bastırın ve tekrar merdane ile açın.Daha sonra hamurun bir ucundan başlayıp rulo yapın.Rolu hamuru 2 ye kesin ve buzdolabında bir süre bekletin.Buzdolabından katmer tatklsını çıkartın ve dilimlere kesin.Tencereye sıvıyağı alın ve katmer tatlısını sıvıyağda kızartın.Katmer tatlısını soğuyan şerbete bulayın ve daha sonra servis tabağına ilave edin.Üzerine fındık ilave edip servis edin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder