Köy Usulü Lahana Sarması
Malzemeler :
1 adet lahana
İç harcı için:
2 su b. bulgur
4 soğan
1 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam reyhan
1 tutam taze nane
tuz, karabiber
zeytinyağı
su
Hazırlanışı :
Bir kaba 2 su bardaüı bulguru,4 adet yemeklik kesilmiş soğan,domates salçası,biber salçası,ince kesilmiş madanoz,dereotu taze nane,reyhan ,tuz karabiber,zeytntağı ilave edin ve dolma harcını karıştırın.
1 adet lahanın yapraklarını haşlayın ve lahana yapraklarının içine dolma harcını ilave edip sarın.Tencereye lahana dolmalarını dizin.Üzerine su ilave edip pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
DOLMALAR - SARMALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder