Malzemeler
- 4 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı mısır
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 6 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- 1 kutu krema = 200ml.
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Sarımsakları kıyınız.Dereotunu ayıklayıp, kıyınız.Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin.Patateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletiniz.Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.Bezelye ve mısırları sıcak su da 5 dak. haşlayıp, süzün.Derin bir tencerenin içinde tereyağını kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları, kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra içine rendelenmiş havuçları, bezelyeleri, mısırları, doğranmış patatesleri, ilave edip, sote etmeye devam edin. En son olarak içine kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, çorbayı kaynatınız.Çorba pişerken küçük bir kâsede kremayı ve kıyılmış dereotunu karıştırınız. Çorbayı ateşten indirmeden önce dereotlu kremayı karıştırıp, çorbayı kaynatmadan ateşten alıp, sıcak olarak servis ediniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder