Malzemeler
- 10 adet taze patates (tuzlu suda haşlanmış)
- 20 adet taze fasulye (kaynar suda 7-8 dakika haşlanmış)
- 2 adet kaynamış yumurta
- 250 g somon balığı (haşlanmış)
- 20 adet kiraz domates (dörde bölünmüş)
- 10 adet siyah zeytin
- 8 adet siyah ançüez
- 2 yemek kaşığı kapari
- 1 adet yeşil salata
Sosu İçin:
- 7-8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı dijon hardalı
- 1 diş sarımsak
- tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Patatesleri yarım santim kalınlığında dilimleyiniz. Yumurtaları, taze fasulyeyi, domates ve somonları geniş bir kaba koyunuz. Sosu ağzı kapalı bir kavanozda iyice çalkalayınız. Sadece 2 yemek kaşığı sosu malzemelerin üzerine döküp hafifçe karıştırınız. Yıkanmış ve kurulanmış salata yapraklarını servis tabağına yerleştiriniz, salatayı servis tabağına koyunuz. Ançüezi, zeytinleri ve kaparileri yerleştirip kalan salata sosunu döküp maydanozu serpip servis ediniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder