Malzemeler
- 1 kg bonfile
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağını
- 15 adet mantar
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı
Mantar Soslu Bonfileyi ince olarak dilimledikten sonra dilimleri ince şeritler halinde doğrayın.Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Mantarların saplarını çıkarıp halka halka doğrayın.Yayvan bir tavada tereyağını kızdırıp içine etleri ilave edip etler kavruluncaya kadar pişirin.Etler renk aldıktan sonra içine piyazlık doğradığınız kuru soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.Soğanlar renk aldıktan sonra içine doğranmış mantarları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.Daha sonra salçayı ilave edip çiğ kokusu çıkana kadar kavurun.Salça piştikten sonra suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Yemeği ateşten almadan önce içine tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım pişirin.Yemeği servis tabağına alıp pilav ile birlikte sıcak olarak servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder