Malzemeler
- 1 kg süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı kakao
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ince çekilmiş şam fıstık
- 100 g margarin
Hazırlanışı
Derin bir kâsenin içerisinde şekeri, yumurta sarısını, kakaoyu, unu ve sütün yarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile en az 10 dakika süt iyice köpürene kadar çırpın. Hazırladığınız karışımı derin bir tencereye koyup, üzerine kalan sütü ilave edip, orta ateşte devamlı karıştırak pişirin. Sos muhallebi kıvamına gelene pişirin. Ateşten alıp, oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip, karıştırın. Krem şokolanın içine antep fıstıkların yarısını karıştırın. Fıstıklarıkarıştırdıktan sonra, tatlıyı kâselere boşaltıp, oda sıcaklığında soğutunuz. Krem şokolanın üzerini kalan antep fıstıkları ile süsleyip, buzdalabında en az 2 saat soğuttuktan sonra vanilyalı dondurma ile servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder