Maydanozlu Tavuk

MALZEMELER
• 6 parça tavuk göğüs eti (kemiksiz)
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı toz
et suyu
• 3 diş sarımsak
• 1 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı nişasta
• 1 çay bardağı kırılmış fındık (tercihen)
• Yeteri kadar tuz




HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüs etlerini küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında alt üst kavurun. Maydanozu iyice yıkayıp incecik kıyın. Sarımsağı ince olarak dilimleyin. Bir bardak ılık sütün içinde et suyu bulyonu ve nişastayı eritip maydanoz, fındık kırığı ve sarımsakla birlikte yeteri kadar tuz ekleyip tavuğa ilave edin. Kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin. Etleri karıştırıp altını kısın ve 15 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder