Kestaneli Krema

MALZEMELER
• 300 gr. kestane şekeri
• 2 portakal kabuğu rendesi
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yumurta sarısı
• 1 kahve fincanı toz şeker
• 1 yemek kaşığı krema
• 1 paket toz vanilya

HAZIRLANIŞI
Süt, vanilya tozu, toz şeker ve portakal kabuğunu bir tencerede karıştırarak ısıtın. Toz şekerinin tamamen erimesini sağlayın. Derin bir kapta yumurta sarısı, un ve kremayı çırpın, hiç un topağının kalmaması gerekiyor. Biraz ısıttığınız sütten ekleyip çırpmaya devam edin. Süt kıvam alana kadar karıştırın. Kıvam aldığında bir kaç dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın. Kestane şekerlerini bir çatal yardımıyla gelişi güzel parçalara ayırın. Küçük muhallebi kaplarına veya cam (uygun) bardaklara paylaştırın. Kremayı da üzerine paylaştırıp soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Arzu ederseniz Hindistan cevizi veya ceviz kırıkları serpip servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder