Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6?8 su bardağı etsuyu
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz ve karabiber
Sosu:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
Hazırlanışı
Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Patatesin kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş patatesin hava ile temas ettiğinde kararmaması için patates rendesini kullanıncaya kadar su dolu bir kâsede bekletin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Tencerede tereyağını kızdırıp, içine bir süzgeç yardımıyla suynu süzdüğünüz. Rendelenmiş patatesi ilave edin. Sana Kase ile rendelenmiş patatesi bir taşım kavurun. Daha sonra içine renlenmiş havuçu ekleyip, pişirmeye devam edin. Kırmızı mercimeği ayıklayıp, bir süzgecin içinde nisaştası gidene kadar soğuk su ile yıkayıp ilave edin. Kimyonu, tuz ve karabiberi, limon suyunu ekle karıştırın. En son içine et suyunu ilave edip, bir taşım pişirin.
Çorba kaynarken sosu için; tencerede tereyağını kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış sarımsakları ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine Sana Kase ile hazırladığınız sosu gezdirp, sıcak olarak servise edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder