MALZEMELER
• 600 gr. kadar un (aşamalı ekleyin)
• 1 yumurta
• 250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1paketkabartma tozu
• 1 yemek kaşığı sirke
Biraz tuz
• 250 gr beyaz peynir • Yarım demet dereotu veya maydanoz (arzu ederseniz)
HAZIRLANIŞI
Margarin, yoğurt, sıvıyağ, 1 yumurta, sirkeyi ve bir fiske tuzu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip, yumuşak bir hamur elde edin. 30 dakika üzerini örtüp dinlendirin. Diğer yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıp, beyazını beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Geniş ağızlı bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Elde ettiğiniz disklerin yarısının ortasını çay bardağı ile kesip çıkarın. Bir bütün diskin üzerine peynirli harçtan koyup üzerine delikli hamuru koyun ve tüm hamurlara aynı işlemi yapıp biraz su ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp arzu ederseniz çörek otu serpip 180 derecede 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder