Patlıcanlı Tavuk

MALZEMELER
• 1 kuru soğan
• 4 parça tavuk budu (kemiksiz)
• 2 patlıcan
• 5-6 diş sarımsak
• 2 büyük domates
• Yarım demet maydanoz
• Yeteri kadar sıvıyağ
• Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayıp dilimleyin ve yeteri kadar sıvıyağda alt üst kızartın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda biraz çevirin.
Tavuk butlarını yıkayıp kağıt havlu ile iyice kurulayın ve irice doğrayın. Kavurduğunuz soğana ekleyip tavuklarına kavurmaya devam edin. Üzerine yemeklik doğradığınız domatesi, ince kıyılmış maydanozu, kızarmış patlıcanları ve tuzunu atıp bir çay bardağı su ilave edin kapağını kapatıp 40 dakika kısık ateşte pişirip pilavla birlikte servis yapın.
Not: Domates yerine bir yemek kaşığı kadar sulandırılmış domates salçası kullanabilirsiniz.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder