Peynirli Enginar Dolması

HAZIRLANIŞI
4 adet sakız enginarı (İzmir enginarı)
1 adet limon
400 gram beyaz peynir
250 gram dil peyniri veya mozarella
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram labne peyniri
1 yumurta
200 ml krema
4 dilim robottan geçirilmiş ekmek içi




Hazırlanışı:
Enginarları, bir limonun suyuyla dolmalık hazırlayın. Teflon tavada zeytinyağını ısıtın, beyaz peyniri ilave edip beş dakika kadar yüksek ateşte harmanlayın. İçine labne peyniri, krema ve yumurta hariç, tüm malzemeyi atıp birkaç dakika soteleyin. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin, yumurta ve labneyi ilave edip iyice malzemeleri birbirine yedirin. Dört tane enginarın içini harçla doldurup, küçük ve derin bir fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip krema ilave edin. Üzerini folyoyla kapatıp 30 dakika 180 derecede pişirin. Peynir tuzsuz ise isteğinize göre tuz ekleyebilirsiniz. Fırın tepsisinden, kremalı suyu servis tabaklarına paylaştırıp üzerine enginarları yerleştirerek servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder