MALZEMELER
HAMURU:
2 su bardağı un
• 2 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım limon suyu
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 yumurta akı
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
Yeteri kadar tuz
150 gr tulum peyniri
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Un, iki yumurta, bir kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip derin bir kapta yoğurun. Nemli bezle örtüp on dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp incecik açın. Bir yumurta akı ve tulum peyniri rendesini maydanoz ile karıştırıp bir kaseye koyun. Mantıları kare olarak kesip üçgen olarak kapatın. Beş bardak suya biraz tuz atıp kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Geniş bir tavada tereyağı ve cevizi çevirin mantıların suyunu süzüp cevizli tereyağında çevirin ve servis tabaklarına alın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder