ÜZÜMLÜ KAŞMİR PİLAVI

6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 30

MALZEME LİSTESİ
* 1 su bardağı pirinç
(Basmati pirinci de kullanabilirsiniz.)
* 1 yemek kaşığı bitkisel margarin
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 4 yemek kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm
(ızmir üzümü ya da sultani üzüm)
* 1 tatlı kaşığı köri
(toz halinde sarı Uzakdoğu baharatı)
* 3 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber





YAPILIŞI
Pirinci, 1 tatlı kaşığı tuz attığınız sıcak suda ıslanması için bekletin. Diğer taraftan, kuru soğanları soyup incecik doğrayın. Kuru üzümleri bol sıcak suyla yıkayıp süzün.Margarini pilav tenceresinde eritip üzerine soğanları ekleyin. Sürekli karıştırarak, soğan hafifçe sararıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun. Yıkanmış üzümleri ilave edip yıkayıp süzdüğünüz pirinci de hemen katın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurun.
Pirinç nişastasını akıtıp şeffaflaşınca köri, tuz ve karabiberi serperek birkaç kez daha karıştırın. Son olarak, sıcak suyu da aktarıp orta ısılı ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilav suyunu çekmeye başlar başlamaz ocağın altını kısıp 5-6dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Tencerenin kapağını açmadan pilavı yaklaşık 20-25 dakika dinlendirin. Pilavı servise sunmadan önce tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder