10 kişilik
MALZEMELER
1 kg. balkabağı
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Bir tutam muskat
2 adet doğranmış sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurtanın sarısı
2 dilim bayat ekmek için
Tuz, galeta unu
HAZIRLANIŞI
Balkabağı dilimlerini ayıklayıp yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip ezin. Başka bir tencereye 2 çorba kaşığı margarini alıp unu kavurun. Sütü ve muskatı ilave edin. Boza kıvamı alana dek pişirin. Ateşten alıp içine küp doğranmış sosisleri koyun. Karıştırarak kabaklara ilave edin. Çırpılmış yumurta sarılarını, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve ekmek içini koyup karıştırın. Kalıbı yağlayıp galeta unu serpin. Hazırlanan harcı kalıba dökün. Bir tepsiye su koyup, kalıbı içine yerleştirin. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder