Kimyonlu Kabak Çorbası

Malzeme

- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet kabak
- 1 adet havuç
- 10 adet mantar
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- ½ demet dereotu
- tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Kabakların ve havucun kabuklarını kazıdıktan sonra ayrı ayrı rendeleyin. Mantarların saplarını çıkarıp kıyın. Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar renk aldıktan sonra içine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edin.Daha sonra içine rendelediğiniz kabakları kimyonu, sütü ve tavuk suyunu koyup bir taşım kaynattıktan sonra pişen sebzeleri mikser yardımıyla püre haline getirin. En son olarak çorbanın içine rende havucu, kıyılmış mantarları, dereotunun yarısını kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi koyup kaynatın.
Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra kalan kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.





Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder