Malzemeler:
1 poşet Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
750 g bamya
Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Bamyaları yıkayıp ayıklayın ve kavanozlara doldurun. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin.
Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile bamyaların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder