Haşhaşlı Açma
Malzemeler :
4.5 su b.un
yarım p.yaşymaya
1 çay b.süt
1 yumurta
yarım çay b.sıvıyağ
1 tatlı k.tuz
1 çorba k.toz şeker
alabildiği kadar ılık su
İç harcı için:
3 çorba k.haşhaş
2 çorba k.yumuşak margarin
Üzeri için:
yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Kenarlarına tuzu ve şekeri serpin. Ortasını açarak içine mayayı, sütü, yumurtayı, sıvıyağı ve alabildiği kadar ılık su ekleyerek ortadan itibaren yoğurmaya başlayın.Bezelere ayırarak yumuşak margarin yardımı ile elinizle açın. Ardından üzerine haşhaş ezmesi sürerek rulo yapın. açma şeklini vererek yağlanmış fırın tepsisine alın. Yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190 derecede pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
TUZLULAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder