Cevizli Tartölet

Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pudraşekeri

İçi için:
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı pudraşekeri
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya


Hazırlanışı
Kabartma tozu ve unu eleyin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Bıçak ya da çatal yardımıyla yoğurmadan hamur yapın. Yağlı kağıda sarıp, 30 dakika bekletin. İçini hazırlamak için bütün malzemeleri karıştırın. Hamurdan küçük bezeler koparıp açın ve tartölet kalıplarına yayın. Üzerlerine kayısı marmeladı sürün. İçlerine cevizli harcı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder