Patatesli Ay Çöreği

Hazırlanışı(5 kişilik)
3 su bardağı un
3 adet patates
125 gr.margarin
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
20 gr. maya
2 çay kaşığı tuz
Susam

İçi için: 150 gr. beyaz peynir
100 gr. siyah zeytin



Malzemeler
Unu bir kaba eleyin, ortasına 1 kahve fincanı sütle ezilmiş maya, haşlanıp ezilmiş patates, margarin, 1 adet yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp merdaneyle açın. Kalan yumurtanın sarısını ayırıp akını peynirle karıştırın. Hamurların yarısına peynir, diğer yarısına çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin koyun. Hamuru rulo yapıp, yarım ay veya yuvarlak şekli verin. Bir fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam serpip, 180 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder