Çilekli Kraliçe

Malzemeler
- 1 lt. Süt
- 12 yemek kaşığı şeker
- 12 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 50 gr margarin
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- ½ kg çilek




Hazırlanışı
Derin bir tencerede sütü, şekeri ve irmiği karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten indirdikten sonra içine vanilyayı, portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın. Tatlı hafif ılındıktan sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip karıştırın. Çileklerin yarısını dilimleyin. Servis kâsesinin içine irmikli muhallebinin yarısını dökün. Üzerine kalan çilekleri dizin. Çileklerin üzerine kalan muhallebiyi döküp, düzeltin, iyice soğutup taze çilek ile süsleyip, soğuk olarak arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder