Fıstıklı Pasta Dolçe

12 kişilik
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişme süresi: 50 dakika

MALZEME LİSTESİ
* 6 adet yumurta
* 2 su bardağı tozşeker
* 250 gr. eritilmiş ılıtılmış margarin
* 1 paket vanilya
* 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
* 1 su bardağı kuş üzümü (dolmalık)
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı un


Kreması için;
* 1 paket kakaolu hazır puding
* 3 su bardağı süt
* 2 su bardağı çekilmiş yeşil fıstık (şam fıstığı da olabilir)





YAPILIŞI
Kek hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları, derin bir kaba kırın. Üzerine tozşekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika, karışım köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine eritip ılıttığınız margarini, vanilya ve kakaoyu ilave ettikten sonra mikserle 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Yıkayıp kuruladığınız kuş üzümlerini ve kabartma tozunu da aktarıp bir taraftan çırpmaya devam ederken, bir taraftan da unu yavaş yavaş ekleyin. Malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Diğer taraftan, 25-30 santim çaplı kenarları yüksek kek kalıbını yumuşamış margarinle iyice yağlayın. Koyu muhallebi kıvamlı kek hamurunu kalıba aktarın. Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında iyice kabarıncaya kadar, 45-50 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Kremayı hazırlamak için; kakaolu puding ve 3 su bardağı sütü küçük bir tencereye aktarıp tahta bir kaşık ya da tel çırpacak yardımıyla karıştırarak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp çekilmiş fıstığı ilave edin. Kremayı karıştırarak hafif ılık hale getirin. Keki ortadan ikiye kesip bir parçasının üzerine fıstıklı kremadan bolca sürün. Kekin diğer parçasını üzerine yerleştirip kalan kremayı da kekin üzerine ve etrafına yayın. Sosun kalanını da bir kaseye koyup servis yaparken dilimlediğiniz pastaların yanına koyun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder