Girit Usulü Arapsaçı

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
1 kg. arapsaçı
250 gr. kuzu kol kuşbaşı
2 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 kaşık un



HAZIRLANIŞI
Arapsaçını ayıklayıp sirkeli tuzlu suda bekletin. 4-5 kez yıkamaya çalışın. İnce kıyılmış soğan ile küçük küçük doğranmış eti kavurun. Diğer taraftan arapsaçını süzüp düdüklü tencereye koyun. Üzerine gelecek şekilde sıcak su koyun. İyice pişine kadar bekleyin. Piştikten sonra etleri üstüne koyun. 2 limon suyu ile 2 kaşık unu sulandırarak üstüne gezdirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder