MALZEMELER(5 KİŞİLİK)
1 adet karnabahar
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 diş sarımsak
1 çorba kışığı salça, tuz, karabiber
Yarım limonun suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
HAZIRLANIŞI
Karnabaharı bütün olarak tencereye oturtalım. 1 su bardağı su ile haşlayıp yarı yarıya piştiğinde ateşten alalım. Küçük dallara ayırıp yayvan bir tencereye dizelim. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı margarini eritip küçük doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyip, kavuralım. Kıyma kavrulduğunda 2 diş sarımsağı, bir çorba kaşığı salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Üzerine limon suyunu ve karnabaharın haşlama suyunu ilave edip ateşten alalım. Kıymalı harcı karnabaharların üzerine aktarıp, 1 su bardağı haşlanmış nohut katarak pişirelim. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder