Kayısılı Kurabiye


Malzemeler :
4 su b. söke un
1 su b. krema
125 gr. margarin
1 su b. pudra şekeri
2 çorba k. yoğurt

İç Harcı
1 kase sade organik günkurusu kayısı
File fındık
Üzeri İçin
Pudra şekeri



Hazirlanisi :
İç harcı için kuru kayısıları küp olarak kesin.İçine file fındık ilave edin ve karıştırın. 125 gr.margarini eritin.
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı pudra şekeri ilave edin.
Unun ortasını açın ve 1 paket krema,125 gr.eritilmiş margarini ilave edin. üzerine 2şe çorba kaşığı yoğurt ilave edin.İlk önce sıvıları karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.
Hamuru 3 parçaya kesin. Her hamuru açın ve üçgen hamurlar kesin. Hamurların içine kayısılı file fındık ilave edin ve sarın. Daha sonra ay çöreği şeklini verin. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder