Mantar Soslu Parmak Köfte

MALZEMELER
· 500 gr. orta yağlı köftelik kıyma
· 3 dilim bayat ekmek,
· Varsa 2 yemek kaşığı irmik
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 1 çay kaşığı kimyon, yenibahar
· 1 adet yumurta
· 1 demet maydanoz

Mantarlı sos için;
· 1 paket hazır mantar çorbası
· 1 küçük kutu hazır süt kreması (200 ml.)
· 2 su bardağı süt
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber




YAPILIşI:
Kıymayı derin bir kaba koyun. Bayat ekmek dilimlerini ıslatıp sıktıktan sonra kıymanın üzerine ekleyin. Üzerine soğanı rendeleyip tuz ve karabiberi serpin. Kimyon ve yenibaharı da ilave edip yumurtayı katın. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip yaklaşık 2-3 dakika kadar yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra köftelere parmak şekli verin. Geniş bir teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Köfteleri kızgın yağda, önlü arkalı birer dakika kadar, hafifçe kızartın. Sonra da geniş bir tabağa dizin.
Mantar sosu hazırlamak için; toz halindeki hazır mantar çorbasını derin bir kaba aktarın. Üzerine sütü ekleyin. Varsa hazır süt kremasını da ilave edin ve tüm malzemeleri çırpın. Tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırın.
Köfteleri kenarları yüksek bir fırın kabına dizin. Üzerine hazırladığınız mantar sosunu gezdirin. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzerine 4-5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar serpiştirip 5 dakika daha pişirebilirsiniz. Fırından çıkarıp servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder