Patlıcanlı Urfa kebabı

Malzeme listesi
· 6 adet ince uzun kemer patlıcan
· 400 gr orta yağlı kıyma(iki kez çekilmiş kuzu ve dana karışık olabilir)
· 2 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
· 7-8 adet çarliston biber
· 4-5 adet orta boy domates



YAPILIşI:
Patlıcanları yıkayıp sap kısımlarını kesin. Uzunluklarına bağlı olarak üç ya da dört parçaya bölün. Patlıcan parçalarını derin bir kaba koyup üzerlerini kapatacak kadar su ekledikten sonra, bir yemek kaşığı dolusu tuz serpin. Patlıcanları bu suda 30 dakika bekleterek acısının çıkmasını sağlayın. Tekrar yıkayıp süzdüğünüz patlıcanları kağıt havluyla kurulayarak bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, kıymayı derin bir kaba aktarıp üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serptikten sonra yaklaşık 4-5 dakika yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi arada sırada suya batırarak bu parçaları yuvarlayın. Yuvarlak köfteleri bir tepsiye yerleştirin. Kalın kebap şişlerine sırayla bir patlıcan, bir köfte dizerek 4 patlıcan ve 3 köfteden oluşan şişler hazırlayın. (şişin başında ve bitişinde patlıcan olmalı.) şişteki köfte ve patlıcanları kömür ateşinde sık sık çevirerek iyice kızartın. Servis tabağına alıp yanında közlenmiş biber, domates ve lavaş ekmeğiyle servise sunun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder