Tavuklu Ekşili Mercimek Çorbası

Malzeme listesi
· 1 adet tavuk göğüs eti
· 1 su bardağı yeşil mercimek
· 5 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2 adet orta boy havuç
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 2 çay kaşığı biber salçası
· 10-12 su bardağı tavuk suyu
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· ½ su bardağı ince kıyılmış taze fesleğen
(Kuru fesleğen de kullanabilirsiniz.)
· 2 adet limonun suyu




YAPILIşI:
Mercimeği sıcak suyla iyice yıkayıp süzün. Tavuk etini keskin bir bıçakla tavla zarı formunda doğrayın. Havuçların dış kısımlarını kazıyıp yıkadıktan sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Diğer taraftan, zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırın. Tavuk etlerini kızgın yağa aktarıp orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine incecik kıydığınız soğanlar ve salçayı ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Mercimek ve havuçları da katıp karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu ekleyip tuz ve karabiberi serpin. Çorba kaynamaya başlayınca, ocağın altını kısıp mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar, 20-25 dakika daha pişirin. Taze ya da kuru fesleğeni de ekleyip limon suyunu kattıktan sonra çorbayı ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder