Soğan Yahnisi

Malzemeler
6 adet büyük boy soğan
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
Tuz



Hazırlanışı
Soğan yahnisi Bir tencereye tereyağını koyup, üzerine sekize bölünmüş soğanları ekleyin. Beş dakika kavurup, eti ilave edin. Et, suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Jülyen doğranmış taze soğanları ve salçayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Bir su bardağı sıcak su ve tuz koyup, tencerenin kapağını kapatın ve et yumuşayıncaya kadar pişirin




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder