MALZEMELER
• Yarım kilo dana kuşbaşı et
• 4 kereviz
• 1 büyük limon
• 1 büyük kuru soğan
• 1 patates
• 2 yemek kaşığı un
• 2 limon
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Kerevizi soyup yıkayın. Küp veya dilim dilim arzu ettiğiniz gibi doğrayın. Limonlu unlu suda bekletin. Patatesleri soyup kerevizleri dilimlediğiniz şekilde hazırlayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Soğanlarının içine dana etini aıp, biraz kavurun. Kapağını kapatıp, suyunu salıp tekrar çekene kadar etleri pişirin. Bu aşamada gerekirse yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Kerevizlerin suyunu süzüp, patatesle birlikte tenceredeki ete ekleyin. Bu arada bir su bardağına un ve limonu koyup iyice karıştırın yavaş yavaş yemeğe ekleyip dikkatlice karıştırın. Tuzunu kontrol edip tencerenin kapağını kapatın. 30 dakika kısık ateşte pişirip kerevizin pişip pişmediğini kontrol edin ve ocaktan alın.
Not: Kerevizlerin dilim kalınlıklarıyla pişme süresi direk orantılı olacaktır. Bu yüzden kontrollü pişirin. Bu yemekte dana etinin ‘badigo’ denilen kısmını kullanırsanız çok lezzetli olur. Ayrıca Kerevizin yeşil saplarını da temizleyip doğrayıp yemeğe ekleyebilirsiniz. Lezzetini ve vitaminini arttıracaktır.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder