Erişte Makarna

MALZEMELER
Hamuru için
• 4-5 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya 1 yemek kaşığı katı yağ
• 4 yumurta
• 1 bardak su
• 1 tatlı kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini iyice yoğurup sertçe bir hamur elde edin. Yumurtalarınızın ebadı ve ölçü olarak kullandığınız bardağınızın ebatlarıyla ilgili olarak belki biraz daha un eklemek zorunda kalabilirsiniz. Hamur rahat işlenmeli ancak biraz sert olmalı. Hamurdan 4 adet beze yapıp 10 dakika üzerini örtüp dinlendirin. Her bir bezeyi incecik açın ve üzerine un serpip 15 dakika kadar neminin gitmesi için bekleyin. Her bir hamurun üzeri yeteri kadar kuruyunca (çok fazla değil) üst üste koyup, geniş ve gevşek bir rulo yapın ve yarım santim kalınlığında düzgün olarak kesin. Şeritleri un serpip silkeleyin ve temiz bir mutfak bezi veya kağıt havlunun üzerine serin. Hemen kullanacaksanız kurutup kullanabilirsiniz. Daha sonra kullanmak isterseniz 80 derecelik fırında 1 saat kadar kurutup kavanozlara kaldırın. Erişte makarnayı çorba malzemesi olarak da kullanabilirsiniz. En çok tereyağında biraz kavurup yeteri su kadar su ilave edip kısık ateşte 10 dakika kadar haşlayıp bol peynirle lezzetli olacaktır.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder