Yufkaya Sarılı Sultan Pilici

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 kg. but veya göğüs
250 gr. mantar
3 adet yufka
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
4 adet domates
1 demet dereotu
1 çay bardağı sıvı yağ
Karabiber, tuz, dilediğiniz baharatlar




HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yağı koyup kızdıralım. Yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım. Piliçleri ekleyip, kızarmaya başlayınca doğranmış biber, sarımsak ve mantarları ekleyelim. Mantar suyunu çekince salçayı ilave edelim. Sonra rendelenmiş domatesi ve etin üzerini aşacak kadar su alalım. On dakika kaynatıp tencereye ocaktan alalım. Sebze ve pilici süzelim. Dereotunu doğrayıp iyice süzdüğümüz tavukla karıştıralım. Üst üste konmuş 3 yufkayı büyük bir servis tabağı ile yuvarlak şekilde keselim. Hazırladığımız harcı yufkanın içine koyup bohça gibi katlayalım. Kıvrımları alta getirip, üstüne yumurta sarısı sürürelim. Tepsiyi 180 dereceli fırında pişirip servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder