MALZEMELER
• 1 güllaç yaprağı
• 12 badem ezmesi
• 2 su bardağı ılık süt
• Yarım su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı nar tanesi Nar Sosu Malzemeleri
• 2 su bardağı nar suyu
• 1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Sos için nar suyu ve şekeri bir kapa alın. Kısık ateşte iyice kıvamlana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Güllaç yaprağını geniş bir tezgaha alın ve ani hareketlerle tam ortadan çaprazlama keserek 4 parçaya ayırın. Ilık süte toz şekeri ilave edip iyice karıştırın. Güllaç yaraklarını alabilecek bir tepsiye sütü koyup dört parçadan birini koyup geniş kenarına nar taneleri ve 3 badem ezmesini elinizle birleştirerek dikkatlice içine koyup sarın. Tümüne aynı işlemi yapıp küçük bir kaseye yan yana alın kalan sütü üzerlerine dökün. Servis yaparken nar sosunu üzerine döküp, arzunuza göre toz badem, antep fıstığı veya tarçın serpin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder