MALZEMELER
• 3 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• 1 küçük paket kakao
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 3 yumurta
• Yarım su bardağı kavrulmamış badem
• Yarım su bardağı kahverengi şeker
HAZIRLANIŞI
20-24 cm çapındaki kek kalıbınızı yağlayın. Yumurtaları mikserle çıpın, şeker, süt ve sıvıyağı ilave edin.
Başka bir kapta unu elekten geçirin, vanilya, kabartma tozunu karıştırın. Yumurtalı karışıma ekleyin. Kek kalıbının tabanına badem ve kahverengi şekeri serpin hazırladığınız hamurun yarısını kek kalıbına düzgünce dökün. Diğer yarısına kakao ekleyip karıştırın ve kalıba aktarın. Sıcak fırına koyup 1 saat 170 derecede pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder