Çikolatalı Toplar

25 adet
Malzemeler
2 su bardağı ufalanmış hazır kek
2 çorba kaşığı kıyılmış portakal kabuğu
1 çorba kaşığı kayısı reçeli
2 çorba kaşığı krema
100 gr. beyaz çikolata

Çikolatalı kaplama için:
150 gr. beyaz çikolata
20 gr. margarin




Hazırlanışı
Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın. Ufalanmış keki küçük bir kapta portakal kabuğu, reçel, krema ve eritilmiş çikolata ile karıştırın. Yumuşak bir kıvam almasını sağlayın. Hazırladığınız hamurdan yaklaşık iki çay kaşığı kadar alın. Elinizle yuvarlak şekil verin. Çikolatalı kaplama için: Çikolata ve margarini küçük bir kapta karıştırın. Bu kabı içine su koyulmuş başka bir tencerenin içinde ocağa oturtun. Ara sıra karıştırarak eritin. Hazırladığınız kek toplarını çikolataya batırın. Bir fırın ızgarasının üzerinde katılaşmaya bırakın. Dilerseniz üzerine çeşitli süslemeler yapın. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder