Malzemeler
- 500 g kabak
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- yarım su bardağı bulgur
- yarım demet dereotu
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı domates suyu
- 3 diş sarımsak
- tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Çarliston biberleri, taze soğanları, dereotunu ve sarımsakları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın.Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabakların kabuklarını kazıyıp, domateslerin kabuklarını soyup ayrı ayrı tabaklara küp küp doğrayın.
Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarini kızdırıp içine doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar pembeleşince içine doğranmış çarliston biberleri ve unu ilave edip kavurmaya devam edin.
Un kavrulduktan sonra salçayı ekleyip kokusu çıkınca kadar pişirin.En son olarak içine suyu koyup karıştırın. Yıkanmış bulguru, doğranmış domatesleri, kıyılmış taze soğanları ve dereotunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve bir taşım pişirdikten sonra servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder