MALZEMELER
• 1 kg. yoğurt
• 1,5 çay bardağı pirinç veya dövülmüş buğday
• 1 kg kemikli et
• Yeteri kadar tuz
KÖFTESİ İÇİN
• 250 gram kıyma
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
• Yeteri kadar tuz
SOSU İÇİN
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı salça
• 2 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye bir litre su, tuz ve kemikli eti koyup bir saat kadar kaynatın. Tencereden kemikleri çıkartıp ince bir tülbentten suyu başka bir tencereye aktarın ve soğumaya bırakın. Bu arada bir kapta köfte malzemesini iyice karıp minik köfteler hazırlayın. Diğer tencereye iki su bardağı su ilave edip yoğurtla iyice çırpın. Ateşe alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan çorba suyuna pirinçleri atıp pirinçlerin pişmesini bekleyin. Derin bir sos tavasında tereyağını ve salçayı eritip baharatları içine atın. Cızırdamaya başlayıp köpürdüğünde ocaktan alın. İster çorbayı tabaklara servis yapıp üzerine sos gezdirin, isterseniz sosu direk tencereye döküp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder